Product was successfully added to your shopping cart.

O nas

Skrb za najvišjo kakovost izdelkov, skrb za dobro počutje živali in ljudi ter skrb za trajnostni način obdelovanja zemlje so tri najmočnejša vodila na naši ekološki kmetiji.

Kmetija, na kateri živijo štiri generacije, kjer vlada sožitje in sloga, kjer imajo vse živali na voljo življenje ''pod svobodnim soncem'', torej na paši - vsaj polovico leta, ter izdelki, ki presegajo vaša pričakovanja. To so besede, ki najbolje opišejo ekološko kmetijo Kukenberger.

Obdelujemo približno 24 ha obdelovalnih površin, kjer pridelujemo izključno seno. Torej osnovno krmo za naše živali – krave molznice in plemenske telice. Redimo povprečno 20 krav molznic in od 15 do 20 telic. Izbrali smo pasmo, ki je na slovenskem področju prisotna že stoletja. Torej rjavo pasmo goveda, ki izvira iz švicarskih Alp in je zato zelo dobro prilagojena za skromnejše razmere reje. Poleg tega ima mleko krav rjave pasme veliko več beljakovin kot mleko ostalih pasem, pa tudi kakovostnejše beljakovine, ki nam pomenijo večji izkoristek mleka pri predelavi in bolj okusne izdelke.

Naši cilji so vedno v koraku s časom, v smeri z naravo in v skladu z našimi možnostmi ter potrebami. Tako smo se odločili, da bomo kupcem naše mleko ponudili tudi neposredno, kot surovo mleko, ali pa kot mlečne izdelke.

Zaradi zavedanja, da je prekomerno izkoriščanje naravnih virov dolgoročno škodljivo, smo se odločili tudi za preusmeritev v ekološko kmetijstvo in se 1. 1. 2013 prijavili v ekološko kontrolo. Preusmeritveno obdobje je poteklo brez posebnosti in v januarju 2015 smo tudi prejeli ekološki certifikat za naše mleko in vse mlečne izdelke, na kar smo zelo ponosni.

V štirih letih smo na državnih ocenjevanjih Dobrote slovenskih kmetij prejeli že 10 zlatih priznanj, kar je dokaz, da delamo res najbolje, poleg tega pa tudi močna spodbuda za naše nadaljnje delo.

Na naši novi spletni strani si lahko preberete in pogledate, kar vas zanima o naši kmetiji. Zelo veliko nam pomenita odnos in stik s kupci, zato smo odprti za vse dobronamerne kritike. Lahko nam jih sporočite po telefonu ali po elektronski pošti. Vabljeni, da nas obiščete neposredno na kmetiji ali pa na katerem drugem prodajnem mestu in seveda naročite naše izdelke preko spletne trgovine.

[profiler]
Memory usage: real: 30932992, emalloc: 30555584
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem